Kinder Country cheesecake

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Kinder Country cheesecake
Kinder Country cheesecake

Sastojci

Broj porcija
8

Podloga

80 grižinih popsa
3 žliceLino Lade Gold Crunchy

Krema

250 gmascarpone sira
100 gkrem sira (koristila sam Vivis)
100 mlvrhnja za šlag (koristila sam mliječno vrhnje Pilos)
100 gkondenziranog zaslađenog mlijeka
Napomena: Kondenzirano zaslađeno mlijeko imate u Sparu za kupiti u tubici po nekih 1.80€.

Ganache

200 gmliječne čokolade
100 mlvrhnja za šlag

Priprema

1 Podloga

Lino Ladu na pola minute rastopite u mikrovalnoj, prelijte rižine popse, sve sjednite i stavite u kalup (promjer 18 cm) pa u hladnjak.


2 Krema

Sjedinite mascarpone, krem sir i kondenzirano mlijeko. Izradite vrhnje za šlag i špatulom umiješajteu prethodno izrađenu smjesu (ako vam nije dovoljno slatko ili vam je preslatko s ovom količinom mlijeka,dodajte po želji).


Prelijte preko popsa i stavite na hlađenje.


3 Ganache

Zagrijte vrhnje za šlag, dodajte sitno narezanu čokoladu i rastopite. Kad se ganache ohladio, prelijte ga preko kreme pa stavite u hladnjak na par sati.

Kristina Pavković
Kristina Pavković
amateur chef