Cupcake borići

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Cupcake borići
Cupcake borići
Cupcake borići

Malo smo razmišljali o kolačima za Božić, pa smo došli na ideju božićnih cupcakesa. Napravili smo par verzija, a ovi su nas oduševili izgledom, ali i okusom.

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

300 goštrog brašna
170 gsmeđeg šećera
1prašak za pecivo
1 žličicasode bikarbone
2 žlicekakao praha
1jaje
300 mlmlijeka
150 mlulja
1 žličicaarome vanilije

Krema

550 mlmlijeka
170 gšećera
2 vrećicevanilin šećera
5 žlicagustina
prehrambena boja

Priprema

1 Napravite tijesto

Sjedinite sve suhe sastojke. U drugu posudu ubacite jaje i razmutite ga pa dodajte i ostale mokre sastojke i miješajte dok se sve ne sjedini. Zatim mokre sastojke ubacite u suhe i miješajte dok ne dobijete smjesu.


Smjesu ulijte u kalupe za muffine, no ne do vrha, već napunite samo ¾. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180-190 stupnjeva otprilike 20 minuta.


2 Napravite kremu

U gustin ulijte malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite u lonac na vatru. U mlijeko dodajte šećer i miješajte dok ne zavre. U mlijeko i šećer dodajte gustin i kuhajte 5 - 10 minuta stalno miješajući dok ne dobijete glatku kremu.


U gotovu kremu stavite par kapi prehrambene boje i promiješajte. Kremu ostavite da se ohladi, a nakon što se ohladi malo ju izmiksajte. Ubacite u vrećicu za ukrašavanje i svoje cupcakese ukrasite po želji. 

DeSertići
DeSertići
Mladi bračni par koji uživa u pripremi top desertića. Radimo razna jednostavna slatka i slana jela. Potražite nas na Facebooku i Instagramu! 😊