Banana kruh s jagodama

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 25min
KompliciranostTežina
Cijena
Banana kruh s jagodama by Shutterstock Shutterstock

Klasičnom banana kruhu dodajte slatki štih uz dodatak sočnih jagoda. Ovaj će slatki kruh biti idealan kao doručak, međuobrok ili desert, a u nastavku pronađite recept.

Sastojci

Broj porcija
10
180 gglatkog brašna
½ žličicepraška za pecivo
1 prstohvatsode bikarbone
1 prstohvatsoli
110 gkrem sira
60 gmaslaca
3 žliceulja
150 gšećera
1jaje
½ žličiceekstrakta vanilije
2zrele banane
150 gjagoda

Priprema

1 Zagrijte pećnicu, pomiješajte suhe sastojke

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva te nauljite i pobrašnite kalup za pečenje kruha. Pomiješajte suhe sastojke - brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol i ostavite sa strane.


2 Pomiješajte mokre sastojke

Umutite krem sir, maslac i ulje i miksajte oko 2 minute, dok ne dobijete kremu. Dodajte šećer i miksajte još 2 minute. Dodajte jaje i ekstrakt vanilije i dobro izmiksajte, a zatim postupno dodajte suhe sastojke.


3 Dodajte banane i jagode

Zrele banane lagano zgnječite vilicom, a isto napravite i s jagodama pa ih naizmjenično dodajite u smjesu. Lagano promiješajte i ulijte u kalup.


4 Ispecite

Pecite 65 do 75 minuta na 180 stupnjeva (nakon 45 minuta slobodno stavite foliju kako kruh ne bi pregorio. Kada čačkalica izađe suha, kruh je gotov. Izvadite ga, potpuno ohladite i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.