Najbolja ciabatta

Vrijeme pripremePriprema
3h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
3h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Najbolja ciabatta by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
8

Biga

230 gglatkog brašna
2 gsuhog kvasca
180 gvode

Dodatak za bigu

180 gvode
250 gglatkog brašna

Finalni zamjes

5 gsuhog kvasca
10 gsitne soli
40 gvode

Priprema

1 Biga

Sve sastojke promiješajte i ostavite na sobnoj temperaturi u poluzatvorenoj posudi 12 do 24 sata.


2 Dodatak bigi

Izmiješajte s bigom i ostavite na sobnoj temperaturi između pola sata i sat vremena.


3 Finalni zamjes

Sve sastojke dodajte prethodno pripremljenom tijestu iz točke 2, pa mijesite da postane glatko. Neka se diže oko pola sata. Nakon toga preklopite sa svih strana pa opet ostavite da odmara.


Nakon tog dizanja, radnu površnu gdje ćete mijesiti smočite vodom, razvucite na tome tijesto i preklopite. Ostavite sat vremena u zdjeli da se diže.


Istresite na pobrašnjenu površinu, razdijelite na dva dijela nožem i bez puno rastezanja oblikujte dvije plosnate štruce.


4 Pečenje

Pecite u pećnici zagrijanoj na 250 stupnjeva oko pola sata.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.