U posudi promiješajte brašno i dodajte mu kvasac, a zatim i 200 ml toplog mlijeka i miješajte dok se kvasac ne otopi. Dodajte šećer i sve promiješajte, a zatim dodajte sol pa ponovo promiješajte.
Dodajte 50 ml ulja, a na kraju i 200 ml tople vode pa umijesite tijesto. Mijesite ga otprilike 10 minuta kako bi bilo fino i glatko. Tijesto vratite u posudu, prekrijte čistom krpom i pustite da odstoji 30 minuta.
Izvadite tijesto i narežite na nekoliko dijelova (onoliko dijelova koliko kiflica želite). Svaki dio razvaljajte i napravite kiflu.
U lonac stavite dvije litre vode pa u ključalu vodu dodajte sodu bikarbonu. Svaku kiflu kuhajte u vodi po 10 sekundi i stavite na pleh za pečenje te malo zarežite nožem.
Pecite 20 minuta na 200 stupnjeva, a kada ih izvadite, premažite ih s malo ulja. Prije posluživanja ostavite da se ohlade 15 minuta.