Bavarske kifle

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Bavarske kifle  by Shutterstock Shutterstock

Bavarske kifle poznate su po tome što se prije pečenja kuhaju u vodi, a evo i recepta.

Sastojci

Broj porcija
10
800 gbrašna
1kockica svježeg kvasca
200 mlmlijeka
1 žličicašećera
2 žličicesoli
50 mlulja
200 mlvode
2 lvode
5 žlicasode bikarbone

Priprema

1 Umijesite tijesto

U posudi promiješajte brašno i dodajte mu kvasac, a zatim i 200 ml toplog mlijeka i miješajte dok se kvasac ne otopi. Dodajte šećer i sve promiješajte, a zatim dodajte sol pa ponovo promiješajte.


Dodajte 50 ml ulja, a na kraju i 200 ml tople vode pa umijesite tijesto. Mijesite ga otprilike 10 minuta kako bi bilo fino i glatko. Tijesto vratite u posudu, prekrijte čistom krpom i pustite da odstoji 30 minuta.


2 Oblikujte kifle

Izvadite tijesto i narežite na nekoliko dijelova (onoliko dijelova koliko kiflica želite). Svaki dio razvaljajte i napravite kiflu.


U lonac stavite dvije litre vode pa u ključalu vodu dodajte sodu bikarbonu. Svaku kiflu kuhajte u vodi po 10 sekundi i stavite na pleh za pečenje te malo zarežite nožem.


3 Ispecite

Pecite 20 minuta na 200 stupnjeva, a kada ih izvadite, premažite ih s malo ulja. Prije posluživanja ostavite da se ohlade 15 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.