Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za pitu promjera oko 22 cm (ili dublji lim za pečenje dimenzija 20×25 cm) premažite maslacem i posipajte brašnom.
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo. U većoj zdjeli mikserom sjedinite maslac i šećer dok se šećer potpuno ne rastvori. Dodajte jedno po jedno jaje.
Kad su se jaja povezala s ostatkom smjese dodajte polovicu brašna.
Kratko promiješajte te dodajte ostatak brašna. Još jednom kratko promiješajte i isključite mikser. Tijesto ravnomjerno rasporedite na pripremljen lim.
Šljive operite, prepolovite te posipajte šećerom i začinima. Dobro promiješajte te ih utisnite u tijesto tako da prepolovljena strana gleda prema gore.
Pripremite posip tako da rukama utrljate maslac u brašno. Kad je maslac postao mrvičast dodajte šećer i sjedinite dok smjesa ne postane grudasta. Posipajte ravnomjerno po cijelom kolaču.
Stavite kolač u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 40 minuta. Pečeni kolač izvadite iz pećnice na rešetku i ostavite da se ohladi u limu pa onda režite.