Reindling

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 35min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Reindling by Shutterstock Shutterstock
Reindling by Shutterstock Shutterstock

Ovaj kuglof specijalitet je koruške kuhinje.

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

500 gglatkog brašna
250 mlmlijeka
40 gsvježeg kvasca
2jaja
90 gšećera
⅛ žličicesoli
120 gmaslaca

Nadjev

50 gmaslaca
100 ggrožđica
100 gšećera
1 žlicacimeta
100 gsjeckanih orašastih plodova

Priprema

1Pripremite sastojke i zamijesite tijesto

Pripremite sve sastojke. Mlijeko lagano zagrijte pa pomiješajte s kvascem, pustite desetak minuta neka se zapjeni.


Maslac neka bude sobne temperature.


Od svih sastojaka zamijesite glatko tijesto pa pustite da se diže 30 do 45 minuta.


2Napunite pa zarolajte

Razvaljajte tijesto na debljinu oko 1 cm. Otopite maslac i premažite ga po tijestu. Pomiješajte šećer i cimet pa posipajte po maslacu.


Dodajte grožđice i usitnjene orašaste plodove. Čvrsto zarolajte tijesto i smjestite u kalup za kuglof koji ste malo nauljili.


3Neka tijesto odstoji pa stavite peći

Pustite da tijesto odstoji 20-ak minuta. Za to vrijeme upalite pećnicu da se zagrije na 180 stupnjeva.


Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, 50-60 minuta, ovisno o jačini pećnice.


Pečeni Reindiling dobro ohladite prije nego što ga izvadite iz kalupa.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.