Mak kocke

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Mak kocke by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

300 goštrog brašna
0,5 vrećicepraška za pecivo
100 gsvinjske masti
100 gšećera
1jaje
1 žlicakiselog vrhnja
1 prstohvatsoli

Nadjev

100 gmljevenog maka
2 žlicegustina
250 mlmlijeka
3 žlicešećera
2žumanjka
1limun - ribana korica

Priprema

1 Tijesto

Umutite mast sobne temperature, šećer, jaje i kiselo vrhnje pa dodajte brašno i prašak za pecivo.


Zamijesite tijesto pa podijelite na dva jednaka dijela i ostavite u hladnjaku na pola sata.


2 Nadjev

Umutite u mlijeku sve osim maka, žumanjaka i limuna. Stavite da zakipi, pa energično umiješajte žumanjke, na kraju i mak i maknite s vatre.


Izvadite tijesto iz hladnjaka, razvaljajte i stavite prvi dio u nauljen lim za pečenje. Na to stavite topli nadjev od maka, poravnajte i poklopite drugim razvaljanim dijelom tijesta.


3 Ispecite

Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva 40-ak minuta.


Ohladite pa posipajte šećerom u prahu, režite na kocke.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi