Castagnaccio

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Castagnaccio by Shutterstock Shutterstock

Castagnaccio je poznata talijanska torta od kestena, pinjola, oraha i grožđica i tipičan je jesenski desert, karakterističan za područje Toskane.

Sastojci

Broj porcija
8
500 gbrašna od kestena
650 mlvode
100 gpinjola
1grančica ružmarina
80 ggrožđica
100 goraha
5 žlicamaslinovog ulja
1 žličicasoli

Priprema

1 Pomiješajte sastojke

Operite grožđice i ostavite ih 10 minuta u hladnoj vodi. Orahe nasjeckajte nožem, a s grančice ružmarina ogulite iglice.


U većoj zdjeli prosijajte brašno od kestena i dodajte mu vode, malo po malo. Kada dobijete glatku smjesu, dodajte orahe i pinjole i promiješajte.


Nakon 10 minuta ocijedite i osušite grožđice, pa ih dodajte u smjesu koju ćete zatim dobro promiješati i posoliti.


2 Ispecite tortu

Nauljite kalup za tortu i u njega utisnite smjesu. Na kraju dodajte iglice ružmarina, malo ulja i pecite u pećnici zagrijanoj na 195 stupnjeva oko 35 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.