Prhki "krafasti" keksi Petre Jelenić

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
12min
Ukupno vrijemeUkupno
32min
KompliciranostTežina
Cijena
Prhki "krafasti" keksi Petre Jelenić by Slatka kuharica Slatka kuharica

Petra Jelenić je u novoj epizodi Slatke kuharice napravila svoju verziju istarskih krafa - prhke "krafaste" kekse. Ovdje je recept.

Sastojci

Broj porcija
10

Tijesto

120 gmaslaca sobne temperature
210 gglatkog brašna
60 gšećera u prahu
1limun (naribana korica)
1naranča (naribana korica)
1 prstohvatsoli

Nadjev

150 gbijele čokolade
150 gmekog ovčjeg sira
60 gmljevenih pistacija
60 gmljevenih badema
1limun (naribana korica)
1naranča (naribana korica)
1 prstohvatsoli

Priprema

1 Napravite tijesto

Zamijesite sve sastojke u glatko tijesto. Ako je slučajno malo suho, dodajte žlicu vode. Tijesto stavite u hladnjak da se stisne.


2 Napravite nadjev

Za nadjev, sve namirnice moraju biti sobne temperature - prvo na pari otopite čokoladu pa u nju umiješajte razrađeni sir. Miješajte da se sve poveže pa dodajte ostale namirnice.


Glatko pomiješanu smjesu spremite u hladnjak da se stisne pa oblikujte kuglice teške 25 g.


3 Formirajte kekse

Stisnuto tijesto podijelite u kuglice od 30 g i razradite valjkom. Valjajte u krugove promjera oko 10 centimetara. Na sredinu stavite nadjev, preklopite pa oblikujte kekse.


4 Ispecite

Kekse složite na lim za pečenje i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 175 stupnjeva, oko 12 minuta (ovisi o pećnici). Pecite bez upaljenog ventilatora.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.