Medena pita

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Medena pita by youtube
Medena pita

Savršene kore s medom koje se tope u ustima.

Sastojci

Broj porcija
26

Krema

300 mlvrhnja za šlag
300 mlmlijeka
50 gbrašna
50 ggustina
100 gšećera
vanilin ili limun šećer
250 gmaslaca

Kore

500 gbrašna
1 žlicasode bikarbone
1 žlicacimeta
100 gmaslaca
4 žlicešećera
4 žlicemeda
1jaje
1žumanjak
3 žliceulja
3 žlicemlijeka

Priprema

1 Napravite kremu

Zagrijte vrhnje za šlag i u posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, brašno, gustin i šećer. Pomiješane sastojke dodajte u toplo vrhnje i kuhajte dok se ne zgusne. Kad se ohladi dodajte maslac.


2 Napravite kore

Miksajte jaja, šećer, med, ulje i mlijeko. Dodajte maslac i ostale sastojke, brašno, sodu i cimet. Zamijesite tijesto i podijelite ga na 4 dijela i tanko razvaljajte na papiru za pečenje. Svaku koru pecite na 180 stupnjeva 5-8 minuta.


3 Složite kolač

Na prvu koru stavite kremu, poklopite drugom korom, premažite kremom, poklopite trećom korom, premažite kremom i poklopite četvrtom korom. Pospite šećerom u prahu.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)