Slatki kruh od bundeve

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Slatki kruh od bundeve by Shutterstock Shutterstock

Ovaj recept za slatki kruh od bundeve morate probati ove jeseni, a ako ne koristite pekač za kruh i pečete ga u klasičnom limu, može proći i kao kolač.

Sastojci

Broj porcija
8

Kruh

240 gglatkog brašna
1 žličicasode bikarbone
1 žličicapraška za pecivo
½ žličicesoli
2 žličicecimeta
½ žličicezačina za pitu od bundeve
200 gšećera
150 gmaslaca
2jaja
2 žliceekstrakta vanilije
400 gpirea od bundeve

Preljev

100 gkrem sira
4 žlicemaslaca
4 žlicemlijeka
2 žliceekstrakta vanilije
400 gšećera u prahu

Priprema

1 Ispecite kruh

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i promiješajte sve suhe sastojke za kruh.


U drugoj zdjeli promiješajte i sve mokre sastojke pa ih sjedinite sa suhima i dobro miješajte dok ne dobijete glatku smjesu za kruh.


Ako ćete kruh peći u posudi za pečenje kruha, pecite otprilike 60 minuta, a ako ćete ga peći u klasičnom limu za pečenje kolača, pecite oko 25 minuta.


2 Napravite preljev

Nakon što se kruh ispekao, pustite da se ohladi i napravite preljev od krem sira. Pomiješajte sve sastojke i miješajte dok ne dobijete bijeli preljev koji nije ni previše tekući, ni previše gust.


Po preljevu možete posipati i nasjeckane orašaste plodove po želji i poslužiti.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.