Talijanske zeppole od krumpira

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Talijanske zeppole od krumpira
Toplo i tijestasto :)

Sastojci

Broj porcija
20
600 gkrumpira u kori
350 gbrašna
0,5kocke svježeg kvasca
3jaja
20 gmaslaca
20 gšećera
korica cijelog limuna
vanilija
1 prstohvatsoli

Priprema

1 Zamijesite

Skuhajte krumpire u kori u dosta vode. Kuhajte kao za njoke, dok ne omekšaju, oko 45 minuta.


U zdjelu stavite ostale sastojke pa dodajte još vruće oguljene i zgnječene krumpire.


Sve pomiješajte i neka počiva na toplom dok se ne udvostruči.


2 Oblikujte

Radite kobasice debljine 2 cm i spojite ih u krugove.


3 Pržite

Neka se dižu još 15 minuta pa ih pržite u zagrijanom ulju par minuta.


Izvadite i ocijedite od ulja pa uvaljajte u šećer.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog