Jaffa ježići

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Jaffa ježići

Kakva je to jesen bez ježa? Nikakva. Predobri, prebrzi i simpatični.

Sastojci

Broj porcija
20

Tijesto

1 šalicaglatkog brašna
150 gmaslaca
na vrh noža prašak za pecivo
korica naranče
1 žlicašećera u prahu
1jaje

Glazura

50 gtamne čokolade
3 žlicemlijeka
3 žlicekokosa za posipati

Priprema

1 Zamijesite

Promiješajte suhe sastojke.


Dodajte maslac na kockice i utrljajte u brašno.


Zatim dodajte jedno jaje i zamijesite.


Kada radite s brašnom, sve je moguće. U slučaju da je tijesto pretvrdo jer moje jaje nije možda veličine kao vaše, dodajte žlicu vode, ako se lijepi dodajte malo brašna.


Ostavite u hladnjaku pola sata.


2 Oblikujte ježiće

Formirajte kuglice i uštipnite ježeku nosić.


3 Pecite

Pecite na 220 stupnjeva oko 10 minuta možda i kraće. Ako vam je u kući toplo, prije pečenja ih stavite u hladnjak da se ne razlijepe.


4 Glazirajte

Prelijte ili umočite u čokoladu. Posipajte kokosom, nacrtajte ježu okice i nosić.

Sanja_kuha
Sanja_kuha
Mama troje djece, volim kuhati, peći, pržiti ma sve. Od svih jela najviše volim ona jednostavna jeftina i brza. Ovdje možeš pronaći recepte za pripremu svega pa čak i tijesta koja ti štedi vrijeme ali ne I okus jela.

Ključne riječi