U posudi pomiješajte brašno, šećer u prahu, prašak za pecivo i sol, a zatim dodajte i maslac narezan na kockice i mijesite prstima dok ne dobijete tijesto koje se mrvi.
Dodajte žumanjak i kiselo vrhnje pa umijesite, a tijesto koje dobijete omotajte prijanjajućom folijom i stavite u hladnjak da se ohladi.
Ogulite i naribajte jabuke pa ih pomiješajte sa šećerom u prahu i sokom od limuna, a možete dodati i limunovu koricu. Jabuke malo prokuhajte, a zatim umiješajte mljeveni mak i cimet, kratko prokuhajte, pa ohladite.
Bjelanjke izradite mikserom, a kada se nadjev ohladio, u njega umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Tijesto izvadite iz hladnjaka i podijelite ga na dva dijela. Prvi dio tijesta razvaljajte i stavite u nauljeni i pobrašnjeni lim za pečenje.
Tijesto premažite pekmezom po izboru, a zatim po njemu rasporedite nadjev. Drugu polovicu tijesta naribajte preko nadjeva.
Pecite otprilike 30 minuta na 180 stupnjeva, a kada se pita ohladi, narežite ju i poslužite.