Muffini od lješnjaka s kremom od bijele čokolade

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Muffini od lješnjaka s kremom od bijele čokolade
Jednostavni a puni okusa

Sastojci

Broj porcija
40
15 gmaslaca
15 gšećera
30 gbrašna
100 gšećera u prahu
4listića želatine
150 gbijele čokolade
510 gvrhnja za kuhanje
5žumanjaka
5bjelanjaka
100 gpoprženih pa mljevenih lješnjaka
vanilija
rum
1limun - korica
1 prstohvatsoli

Priprema

1 Podloga

Miksajte žumanjke i šečer u prahu dok ne pobijele pa dodajte rum, sol, limunovu koricu i mljevene lješnjake s brašnom.


Promiješajte pa dodajte otopljeni maslac.


Miksajte bjelanjke dok ne postanu čvrsti pa postepeno dodajte 15 g šećera pa ih iskrenite u nekoliko puta oprezno miješajući spatulom u smjesu sa žumanjcima.


Pouljite mini kalupe za muffine pa ih napunite do 2/3. Pecite oko 15 min na 180°C.


2 Krema

Ugrijte u lončiću vrhnje za kuhanje. Želatinu stavite u zdjelicu s hladnom vofom da nabubri.


Otopite na pari bijelu čokoladu i dodajte joj želatinu pa sve ohlađeno stavite u vrhnje za kuhanje i štapnim mikserom izmiksajte.


Stavite u dresir vrećicu i cijelu noć ostavite u frižideru pa ujutro ukrasite tijesto kremom, a po njoj stavite par poprženih lješnjaka.