Kvasac i žličicu šećera pomiješajte s 5 žlica mlakog mlijeka i ostavite na toplom mjestu 15 minuta da se aktivira.
Za to vrijeme brašno stavite u zdjelu, dodajte sol i ostale sastojke, a zatim i kvasac pa sve zajedno zamijesite u glatko tijesto.
Tijesto pokrijte i ostavite na toplom mjestu oko sat vremena. Kada se podupla, prebacite ga na radnu površinu, podijelite na dva jednaka dijela i svaki izvaljajte na oko pola centimetra debljine.
Tijesto zatim premažite nadjevom - napravite ga tako da izmiješate mak, šećer i med s toplim mlijekom. Mlijeko dodajte postepeno, a zatim umiješajte i grožđice pa nadjev podijelite na dva dijela.
Kada ste tijesto premazali nadjevom, zarolajte ga u dvije štruce, stavite ih u posudu za pečenje i ostavite da odstoje još 30 minuta. Zatim ih premažite jajetom i pecite 50 minuta na 180 stupnjeva.