Mini makovnjače

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Mini makovnjače  by Shutterstock Shutterstock

Makovnjače nam nikada ne mogu dosaditi, a danas imamo jedan malo drugačiji recept za mini makovnjače.

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

1 vrećicasuhog kvasca
400 gglatkog brašna
1 prstohvatsoli
50 gšećera
130 mlmlijeka
2jaja
80 gmaslaca
korica pola limuna

Nadjev

400 gmaka
200 gšećera
2 žlicemeda
150 mlmlijeka
100 ggrožđica

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Kvasac i žličicu šećera pomiješajte s 5 žlica mlakog mlijeka i ostavite na toplom mjestu 15 minuta da se aktivira.


Za to vrijeme brašno stavite u zdjelu, dodajte sol i ostale sastojke, a zatim i kvasac pa sve zajedno zamijesite u glatko tijesto.


2 Razvaljajte tijesto

Tijesto pokrijte i ostavite na toplom mjestu oko sat vremena. Kada se podupla, prebacite ga na radnu površinu, podijelite na dva jednaka dijela i svaki izvaljajte na oko pola centimetra debljine.


3 Napravite nadjev

Tijesto zatim premažite nadjevom - napravite ga tako da izmiješate mak, šećer i med s toplim mlijekom. Mlijeko dodajte postepeno, a zatim umiješajte i grožđice pa nadjev podijelite na dva dijela.


4 Ispecite

Kada ste tijesto premazali nadjevom, zarolajte ga u dvije štruce, stavite ih u posudu za pečenje i ostavite da odstoje još 30 minuta. Zatim ih premažite jajetom i pecite 50 minuta na 180 stupnjeva.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.