Veganski banana bread

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Veganski banana bread by Shutterstock Shutterstock

Za ovu slatku štrucu od banana ne trebate ni jaja, ni maslac, ni mlijeko. Isprobajte i javite nam dojmove.

Sastojci

Broj porcija
12
3(pre)zrele banane
150 gsmeđeg šećera
130 mlbiljnog mlijeka
130 mlulja
300 gglatkog brašna
1 vrećicapraška za pecivo
½ žličicesode bikarbone
½ žličicecimeta
1 prstohvatsoli

Priprema

1 Upalite pećnicu i pripremite kalup

Zagrijte pećnicu na 180°C. Obložite duguljasti kalup za kruh papirom za pečenje.


2 Napravite smjesu

Zgnječite banane. Dodajte šećer i preostale mokre sastojke. Miješajte dok se dobro ne sjedini. Dodajte sve suhe sastojke i miješajte dok se ne sjedine.


Slobodno dodajte bilo koje orašaste plodove u smjesu - jedna šaka će biti dovoljna, i to svakako nasjeckajte.


3 Pecite

Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za kruh i poravnajte vrh. Po želji stavite jednu prerezanu bananu na vrh, simpatično će izgledati kad se kolač ispeče.


Pecite oko sat vremena. Na pola pečenja možete prekriti vrh papirom za pečenje da ne dobije pretamnu boju. Provjerite čačkalicom je li banana bread pečen. Dobro ohladite prije rezanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.