Kruh bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Kruh bez glutena  by Shutterstock Shutterstock
Kruh bez glutena
Kruh bez glutena
Kruh bez glutena
Kruh bez glutena

Recept za savršen domaći kruh bez glutena.

Sastojci

Broj porcija
6
2jaja
1prašak za pecivo
550 gbezglutenskog brašna
400 mltekućeg jogurta
2 žliceulja
1 žličicasoli
1 žličicašećera
maslac za premazivanje

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U posudi pomiješajte suhe sastojke, brašno, prašak za pecivo, sol i šećer, a zatim polako dodajte jogurt i jaja.


Zamijesite tijesto, bit će ljepljivo pa mu možete dodati još malo brašna, ali mora ostati lagano ljepljivo.


2 Ispecite kruh

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Tijesto prebacite u kalup i premažite ga maslacem.


Nož umočite u brašno pa zarežite tijesto nekoliko puta, a kruh zatim stavite peći na oko 40-45 minuta.


Pečeni kruh malo poprskajte vodom i ostavite u krpi da se ohladi.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️