Bezglutenski kruh s jogurtom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Bezglutenski kruh s jogurtom by Shutterstock Shutterstock

Prefini kruh s jogurtom, bez glutena i bez dizanja.

Sastojci

Broj porcija
4
2jaja
400 mltekućeg jogurta
1 žličicasoli
500 gbezglutenskog brašna
1prašak za pecivo

Priprema

1 Pomiješajte sastojke

Pomiješajte jaja i jogurt te redom dodajte brašno, sol i prašak za pecivo. Miksajte s nastavcima za tijesto, a kada dobijete glatko tijesto, prebacite ga na pobrašnjenu površinu i još malo premijesite.


2 Ispecite

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a tijesto prebacite u kalup na papir za pečenje. Tijesto mora malo ljepljivo, a zatim ga zarežite nožem na nekoliko mjesta i premažite maslacem. Pecite 40 do 45 minuta, a kada kruh bude pečen, malo ga poprskajte vodom i pokrijte krpom.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️