Le Fraisier torta s jagodama i kremom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Le Fraisier torta s jagodama i kremom

Stigla je sezona jagoda - napravite ovu sočnu tortu.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

4jaja
90 gšećera
60 gbrašna
30 gGustina
1 prstohvatsoli
vanilija
rum

Sirup za biskvit

40 gšećera
80 mlvode
1 čepruma

Krema mousseline

450 mlmlijeka
4žumanjka
100 gšećera
60 gGustina
1 štapićvanilije
180 gomekšalog maslaca

Ukras

1 kgjagoda
200 gmarcipana

Priprema

1 Napravite biskvit

Na pari umutite jaja i šećer, a kad se smjesa dobro ugrijala, maknite ju s pare i miksajte dok se ne udvostruči. Dodajte brašno, Gustin, rum, vaniliju i sol.


Pecite u nauljenom i pobrašnjenom kalupu na 180 stupnjeva 20 minuta. Ohladite pa izvadite iz kalupa.


2 Napravite kremu

U lončić stavite mlijeko i štapić vanilije i pustite da prokuhaju. U posebnu zdjelu stavite žumanjke, šećer i Gustin i promiješajte.


Maknite vaniliju s vatre pa malo kipućeg mlijeka ulijte u zdjelu sa žumanjcima, a zatim sve vratite u lončić i pjenjačom miješajte na tihoj vatri dok se ne pojave mjehurići.


Izlijte u zdjelu, prekrijte prianjajućom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena. Izmiksajte omekšali maslac pa ga dodajte u kremu.


3 Složite tortu

Biskvit prerežite na pola pa prvu polovicu stavite na stalak za tortu, a na njega stavite obruč od torte.


Biskvit natopite sirupom pa jagode prerezane na pola složite unutrašnjom stranom uz obruč.


U dresir vrećicu stavite kremu i ispunite prvo prostor između jagoda pa onda i dno.


Složite cijele jagode po kremi i ostatkom kreme sve prekrijte. Stavite drugu polovicu biskvita pa ga natopite sirupom.


Ohladite barem nekoliko sati u frižideru, zajedno s obručem, a prije posluživanja ukrasite marcipanom i jagodama.


4 Ukrasite

Između dva papira za pečenje razvaljajte marcipan pa obručem od torte označiti 20 cm promjera i izrežite nožem.


Stavite u zamrzivač na 20-ak minuta pa marcipan položite na tortu s koje je skinut obruč. Ukrasite jagodama.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog