Voćne kremšnite

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Voćne kremšnite by youtube
Voćne kremšnite

Kombinacija kreme od vanilije, šumskog voća i lisnatog tijesta. Ako ste ljubitelj klasičnih kremšnita, probajte i ove s voćnim twistom.

Sastojci

Broj porcija
20

Kora

250 glisnatog tijesta

Krema

700 mlmlijeka
3žumanjka
2vanilin šećera
100 gšećera
90 ggustina
50 gmaslaca
250 mlslatkog vrhnja

Voćni sloj

200 gšumskog voća
50 gšećera
15 ggustina
50 mlvode

Priprema

1 Ispecite koru

Za koru će vam biti potreban jedan blok smrznutog lisnatog tijesta. Podijelite ga na pola, tanko razvaljajte, izbockajte vilicom i pecite nekoliko minuta na 200 stupnjeva.


2 Napravite kremu

Pomiješajte žumanjke i šećer, pa dodajte oko 200 mililitara mlijeka, gustin i vanilin šećer. Dobro izmiksajte da bude bez grudica.


Ostatak mlijeka stavite da zakuha pa u uzavrelo mlijeko dodajte smjesu sa žumanjcima i kuhajte još par minuta na laganoj vatri uz konstantno miješanje dok se ne zgusne.


Kremu ohladite, pa u ohlađenu kremu dodajte maslac i dobro izmiksajte. Postepeno dodajte slatko vrhnje uz konstantno miksanje.


3 Pripremite voćni sloj

U posudu stavite voće, šećer i pola vode i kuhajte dok ne zavre. U ostatak vode dodajte gustin i dobro promiješajte da bude bez grudica.


Kad je voće zakuhalo, dodajte mu smjesu s gustinom i lagano kuhajte još dvije minute. Ohladite na sobnoj temperaturi.


4 Složite kremšnite

U pleh stavite jednu koru lisnatog tijesta i na nju polovicu kreme, zatim voćni sloj pa drugu polovicu kreme i na kraju drugu koru lisnatog tijesta.


Pospite šećerom u prahu, dobro ohladite, a zatim poslužite.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)