Desert u čaši

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Desert u čaši by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić

Desert u čaši s breskvama naše čitateljice Lidije Vulić-Ćurić iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?.

Sastojci

Broj porcija
10
800 gbresaka
100 gšećera
1vanilin šećer
250 mlvrhnja za šlag
250 mlhladnog mlijeka
1galetta puding odvanilije
piškote

Priprema

1 Pripremite breskve

Breskve očistite, ogulite i izrežite na kockice. Šećer stavite u lonac da se karamelizira, a zatim mu dodajte breskve i dinstajte oko 10 minuta. Ohladite i dodajte vanilin šećer.


2 Napravite kremu od vanilije

Za kremu od vanilije, izmiksajte vrhnje za šlag, mlijeko i puding od vanilije.


3 Složite u čašice

Desert složite tako da stavite red piškota, bresaka i kreme, pa još jedan red piškota, bresaka i kreme. Ostavite u hladnjaku preko noći da se ohladi.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.