U većoj posudi sjedinite kvasac, vodu i šećer pa ostavite sa strane 5 minuta da se kvasac aktivira.
U smjesu s kvascem dodajte brašno, sol i maslinovo ulje. Drvenom kuhačom sjedinite sastojke, pa rukama umijesite tijesto. Prebacite na lagano pobrašnjenu podlogu i mijesite 1 do 2 minute.
Tijesto oblikujte u kuglu i prebacite u pobrašnjenu posudu, prekrijte i ostavite 2 sata na toplom mjestu da naraste.
Dobro nauljite lim za pečenje dimenzija 25 x 38 cm.
Nakon što se tijesto udvostručilo, pritisnite ga dlanom, a ako je ljepljivo lagano ga pobrašnite, izvadite iz posude i prebacite u pripremljeni lim. Ostavite tijesto da odmori 10 minuta.
Zatim ga rukama pritisnite i oblikujte u pravokutni oblik prema rubovima lima. Ako se tijesto vraća nakon oblikovanja, ostavite ga još 5 do 10 minuta da odmori pa ga ponovno oblikujte. Pokrijte tijesto i stavite u hladnjak na 60 minuta.
Luk očistite i prerežite na polovice, masline narežite na kolutove, papriku na krugove ili na duguljaste trakice, te češnjak na tanje ploške. Cherry rajčice po želji možete prepoloviti ili ostaviti cijele.
Pećnicu zagrijte na 230 stupnjeva.
Izvadite tijesto iz frižidera te prstima po njemu napravite male udubine. Povrće po želji oblikujte, poslažite i lagano utisnite u tijesto. Prelijte i pomoću kista premažite maslinovo ulje i po želji pospite s krupnom soli.
Stavite u pećnicu na 20 do 22 minute ili dok ne dobije zlatno smeđu boju. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
Lagano premažite maslinovim uljem i narežite na manje komade.