U dubljoj tavi pomiješajte umak od rajčice, 2 žlice vode i želatinu i ostavite da se ohladi. U rubove tijesta za pizzu blago utisnite čisti češalj, a možete se poslužiti i vilicom. Prebacite tijesto na papir za pečenje i na sredinu tijesta stavite naopako okrenutu manju zdjelu. Zatim načinite 8 podjednako razmaknutih rezova od zdjele prema kraju tijesta. Svaki od tih 8 dijelova zarolajte prema sredini. Postavite po jednu cherry rajčicu kod svakog zarolanog dijela tijesta te prstima spojite tijesto tako da okružuje rajčicu.
Izbodite tijesto vilicom i pecite ga 15 minuta na 200 stupnjeva.
Narežite tikvicu i mrkvu na 10 tankih ploški. Možete koristiti spravicu za guljenje povrća kako bi ploške bile što tanje. Blanširajte ih kako bi omekšale. Zatim ih smotajte u rolice. Sredinu tijesta premažite kiselim vrhnjem, pospite vlascem i začinite paprom. Stavite 4 šnite pršuta u sredinu, posložite rolice od tikvice i mrkve u krug, a zatim stavite preostale 2 šnite pršuta u sredinu.
U sredinu flatbreada stavite rajčicu i poslužite.