Proljetni flatbread

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Proljetni flatbread
Proljetni flatbread zanimljivo je jelo upečatljivog izgleda koje možete poslužiti kao predjelo. Radi se o tijestu za pizzu koje je oblikovano i nadjeveno na nešto drugačiji način od klasične pizze. U ovoj proljetnoj varijanti koriste se tikvice i cherry rajčice koje jelu daju osvježavajuću notu.

Sastojci

Broj porcija
6
400 gtijesta za pizzu
8cherry rajčica
1rajčica
1tikvica
1veća mrkva
3 žlicekiselog vrhnja
5 šnitapršuta
1 žlicavlasca, nasjeckanog
Papar po ukusu

Priprema

1 Pripremite tijesto

U dubljoj tavi pomiješajte umak od rajčice, 2 žlice vode i želatinu i ostavite da se ohladi. U rubove tijesta za pizzu blago utisnite čisti češalj, a možete se poslužiti i vilicom. Prebacite tijesto na papir za pečenje i na sredinu tijesta stavite naopako okrenutu manju zdjelu. Zatim načinite 8 podjednako razmaknutih rezova od zdjele prema kraju tijesta. Svaki od tih 8 dijelova zarolajte prema sredini. Postavite po jednu cherry rajčicu kod svakog zarolanog dijela tijesta te prstima spojite tijesto tako da okružuje rajčicu. 


2 Ispecite tijesto

Izbodite tijesto vilicom i pecite ga 15 minuta na 200 stupnjeva. 


3 Pripremite tikvicu i mrkvu i složite flatbread 

Narežite tikvicu i mrkvu na 10 tankih ploški. Možete koristiti spravicu za guljenje povrća kako bi ploške bile što tanje. Blanširajte ih kako bi omekšale. Zatim ih smotajte u rolice. Sredinu tijesta premažite kiselim vrhnjem, pospite vlascem i začinite paprom. Stavite 4 šnite pršuta u sredinu, posložite rolice od tikvice i mrkve u krug, a zatim stavite preostale 2 šnite pršuta u sredinu. 


4 Poslužite

U sredinu flatbreada stavite rajčicu i poslužite.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.