Pregledajte slanutak i maknite, ako ima, oštećena zrna.
Slanutak operite nekoliko puta dok voda nakon ispiranja ne postane bistra.
Posudu napunite vodom, dodajte žlicu sode bikarbone, ubacite slanutak i ostavite preko noći.
Isperite ga nakon namakanja, napunite posudu svježom vodom pa ostavite da se namače još nekoliko sati.
Slanutak temeljito operite, stavite u lonac s vodom, dodajte ostatak sode bikarbone i kuhajte 60 do 90 minuta ili dok slanutak ne omekša do te mjere da ga možete zgnječiti prstima. Dok se kuha, na pola vremena promijenite vodu, uklonite svu pjenu i koru od slanutka koja ispliva na površinu.
Skuhani slanutak procijedite, a vodu od kuhanja sačuvajte za kasnije.
Koristite multipraktik ili blender kako bi samljeli slanutak, a prije dodavanja ostalih sastojaka pričekajte da se malo ohladi.
U multipraktik ili blender dodajte ostale sastojke i sameljite do željene teksture, a ako vam se čini pregusto, postepeno, dodajte vodu od kuhanja.
Poslužite toplo s prelivenim maslinovim uljem i pospite sjeckanim peršinom.