Marinirani škampi s limunom, maslinovim uljem i cvijetom soli na podlozi od paške ovčje skute

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Marinirani škampi s limunom, maslinovim uljem i cvijetom soli na podlozi od paške ovčje skute by Shutterstock Shutterstock
Imamo ideju za jednostavno i brzo predjelo - škampi u aromatičnoj marinadi koja će ih učiniti sočnim i mekanim uz dodatak ovčje skute i maslinovog ulja.

Sastojci

Broj porcija
4
320 gočišćenih repova škampa
50 mllimunovog soka, svježe iscijeđenog
50 mlmaslinovog ulja
400 govčje skute
Cvijet soli

Priprema

1 Marinirajte škampe

Očišćene škampe marinirajte nekoliko minuta u limunovom soku.


2 Poslužite

Škampe rasporedite po podlozi od ovčje skute. Sve zalijte maslinovim uljem i posipajte s nekoliko zrnca cvijeta soli.

Mate Janković
Mate Janković
Chef