Waldorf salata s puretinom i narančom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Waldorf salata s puretinom i narančom by Shutterstock Shutterstock
Waldorf salata nastala je u New Yorku u hotelu Waldorf te se kao klasik još poslužuje u restoranima i hotelima diljem svijeta. Sjećam se kada smo je učili u školi te ju posluživali u izdubljenoj jabuci. Vrlo često je znam napravit kod kuće jer su sastojci za nju jeftini i gotova je vrlo brzo. Ovdje sam odlučio napraviti mali twist na klasični recept te dodati puretinu i filiranu naranču. Također, uz salatu bi jako dobro išlo i grožđe kojem se može oguliti kožica i izvaditi sjemenke. U blagdanskoj atmosferi odlično bi funkcionirala kao predjelo i uvod u svečani ručak.

Sastojci

Broj porcija
2

Puretina

100 gpurećih prsa, tanko narezanih
2 žlicemaslinovog ulja
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu

Salata

100 gkorijena celera
100 ggranny smith jabuke
1 žlicamajoneze
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
1 žlicaoraha, nasjeckanih
1naranča, filetirana

Priprema

Puretina

1 Ispecite puretinu 

Pureća prsa posolite i lagano popaprite. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri dodajte maslinovo ulje i meso. Pecite puretinu oko 4-5 minuta sa svake strane. Izvadite iz tave i ostavite na toplom.

Salata

2 Nasjeckajte povrće

Nasjeckajte celer i jabuku na julienne (na tanke rezance) i dodajte im sjeckane orahe. Sve začinite i dodajte majonezu te dobro izmiješajte.


3 Poslužite salatu

Pečenu puretinu izrežite na krupnije rezance te složite na tanjur. Na nju položite salatu i naranču.

Napomena

Po želji dodajte lisnatu salatu.
Mate Janković
Mate Janković
Chef