Pureća prsa stavite u otopinu vode i soli u omjeru 1 l vode i 5% soli na 60 minuta. To će omekšati puretinu i učiniti ju sočnijom.
Nakon što izvadite meso iz otopine dobro ga osušite s papirnatim ubrusom te ga posolite, popaprite i natrljajte s crvenom paprikom.
U zagrijanu duboku tavu stavite maslinovo ulje te dodajte puretinu okrećući je da porumeni sa svih strana. Tavu poklopite, smanjite vatru i pecite dok sredina nije na 70°C (provjerite ubodnim termometrom). Meso izvadite iz tave, pokrijte folijom i pustite da se odmori 10-15 minuta prije rezanja.
U zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, te dodajte sitno sjeckani luk i dinstajte dok luk ne omekša i dobije zlatno žutu boju. Dodajte sjeckani češnjak, ružmarin, med, sol, papar i sok 3 naranče i limete, te ribanu koricu jedne naranče. U to dodajte pileći temeljac i kuhajte do optimalne gustoće. Prije posluživanja u umak dodajte maslac te ga energično umiješajte.
Povrće očistite i skuhajte u vreloj slanoj vodi pazeći da zadrži prirodnu boju i hrskavu teksturu.
Nakon kuhanja povrće kratko okrenite na tavi s maslinovim uljem te poslužite uz narezanu puretinu i umak od naranče i ružmarina.