Patku dobro operite. U 3 l vode stavite sol, šećera, limunsku travu, ocat i papar u zrnu. Vodu prokuhajte, ohladite, te zalite preko patke. Ostavite je u marinadi cijelu noć.
Patku izvadite iz marinade, dobro ju obrišite te je bez ulja stavite u pećnicu zagrijanu na temperaturu od 220 stupnjeva 20 minuta. Temperaturu smanjite na 150°C i pecite 3 sata.
Luk, češnjak, poriluk, mrkvu, korijen celera i tikvice nasjeckajte na ploške. Suhi mango nasjeckajte na kockice.
Na ulju popržite luk, dodajte mu češnjak, poriluk, mrkvu i korijen celera te sotirajte na visokoj temperaturi pazeći da povrće ostane hrskavo. Dodajte mango, med, soja umak i chilli te dinstati nekoliko minuta. Pred sam kraj dodajte tikvice, sol i papar po želji te nekoliko kapi soka svježe cijeđene limete.
U posudu stavite hladnu vodu i unutra ubacite rižu te miješajte dok iz riže ne počne izlaziti škrob i voda se ne zamuti. Kad se voda zamuti bacite je, zamijenite za čistu te ponovite postupak nekoliko puta dok voda nije potpuno bistra. Na taj način isperete rižu bez da joj slomite zrna.
Nakon ispiranja, rižu skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju.
Poslužite kuhanu rižu sa sotiranim povrćem i pečenom, narezanom patkom.