Svojom specifičnom slatkasto - trpkom aromom i orašastim mirisom, mljeveni rogač daje posebnu notu slasticama, osobito u kombinaciji s narančama koje uravnotežuju njegov intenzivni okus i čine ga sočnim i podatnim. U želji da ga i vi više koristite u svojoj kuhinji, donosim recept za tortu koju lagano može izraditi i kulinarski početnik, a učinak će biti neobično, a vrhunsko zadovoljstvo svima koji su posluženi.
Bijela, oborita riba pečena u vinu ili po dalmatinski "riba u škrovadi" izuzetna je delicija koju je vrlo jednostavno pripremiti i sama sebi dostatna te ne zahtijeva dodatne priloge jelu. Nakon što jednom ovako pripremite ribu, uvidjet ćete da sami možete varirati vrstom ribe, dodanog povrća i začina te jednim jedinim receptom na taj način možete postati vrhunski znalac pripreme ribe čiji okus će svatko za stolom pohvaliti.
Bogata nadjevom, komiška pogača prava je kulinarska delicija s našeg dalekog otoka. Uz čašu crnog vina naprocjenjivo je zadovoljstvo svakog obožavatelja finih i sočnih jela.