Svojom specifičnom slatkasto - trpkom aromom i orašastim mirisom, mljeveni rogač daje posebnu notu slasticama, osobito u kombinaciji s narančama koje uravnotežuju njegov intenzivni okus i čine ga sočnim i podatnim. U želji da ga i vi više koristite u svojoj kuhinji, donosim recept za tortu koju lagano može izraditi i kulinarski početnik, a učinak će biti neobično, a vrhunsko zadovoljstvo svima koji su posluženi.
Bijela, oborita riba pečena u vinu ili po dalmatinski "riba u škrovadi" izuzetna je delicija koju je vrlo jednostavno pripremiti i sama sebi dostatna te ne zahtijeva dodatne priloge jelu. Nakon što jednom ovako pripremite ribu, uvidjet ćete da sami možete varirati vrstom ribe, dodanog povrća i začina te jednim jedinim receptom na taj način možete postati vrhunski znalac pripreme ribe čiji okus će svatko za stolom pohvaliti.
Izuzetno efektnog izgleda, ovu tortu je vrlo jednostavno pripremiti i kad je prerežete na stolu postići ćete onaj "wou" usklik i želju da svi probaju vašu tortu. Ova osvježavajuća torta je u stvari cheesecake s kokosom u kojem se mijenjaju katovi sočnoga biskvita i izvrsne cheese kreme te prevladavaju orašasti i slatko-kiseli okusi koje će pohvaliti svatko. Moja je preporuka za rođendane i slavlja teenagera koji uvijek žele nešto moderno, novo i neviđeno, ovakvo čudo neviđenih boja za tortu i njih uistinu oduševi, utoliko da stvori želju i za zajedničku pripremu torte.
Vatrenima treba 90 minuta da donesu još jednu pobjedu i zapale naša srca. Za Vatrenu tortu također treba 90 minuta. Nije malo i nije lagano, ali za pobjedu trebaju trud i vrijeme. Svakako se ispalti jer ova torta je pobjednik svakoga stola kao što su Vatreni pobjednici svakog srca.
Bogata nadjevom, komiška pogača prava je kulinarska delicija s našeg dalekog otoka. Uz čašu crnog vina naprocjenjivo je zadovoljstvo svakog obožavatelja finih i sočnih jela.