Od navedenih sastojaka umijesite mekano tijesto, prekrijte krpom i pustiti da se diže.
Nasjeckajte luk na kockice te pirjajte na maslinovom ulju da požuti. Posolite i dodajte sjeckane rajčice, pa pirjajte 15-ak minuta da se napravi gusti umak.
Skinite s vatre i dodajte nasjeckani peršin i papar. Pustite da se hladi.
Tijesto podijeliti na dva nejednaka dijela (donje veće, gornje manje) i oba tijesta razvaljajte.
Položite veće tijesto u lim u koji ste stavili papir za pečenje. Rubovi tijesta trebaju prelaziti preko ruba lima za pečenje.
Tijesto prekrijte umakom i preko toga pobacajte grubo natrgane slane inćune i kapare.
Pokrijte manjim razvaljanim tijestom i donji dio tijesta prebacite preko gornjeg, a rubove dobro pritisnite vilicom.
Vilicom napikajte na nekoliko mjesta da tijesto u pečenju ne stvara mjehure te ostaviti 15-ak minuta da tijesto odmori.
Pecite 30 do 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Pečenu pogaču odmah izvadite na podlogu i premažite maslinovim uljem s malo soli. Ne pokrivajte kako bi korica ostala krckava, a sredina meka.
Ostavite 10-ak minuta i režite na kvadrate te poslužite.