Sočna torta od rogača i naranči

Vrijeme pripremePriprema
14min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
59min
KompliciranostTežina
Cijena
Sočna torta od rogača i naranči
Sočna torta od rogača i naranči
Sočna torta od rogača i naranči
Svojom specifičnom slatkasto - trpkom aromom i orašastim mirisom, mljeveni rogač daje posebnu notu slasticama, osobito u kombinaciji s narančama koje uravnotežuju njegov intenzivni okus i čine ga sočnim i podatnim. U želji da ga i vi više koristite u svojoj kuhinji, donosim recept za tortu koju lagano može izraditi i kulinarski početnik, a učinak će biti neobično, a vrhunsko zadovoljstvo svima koji su posluženi.

Sastojci

Broj porcija
16

Biskvit

8jaja
200 gšećera u prahu
100 gmljevenog rogača
100 gbrašna; pola glatko i pola oštro
150 gmaslaca
150 gčokolade za kuhanje
1prašak za pecivo

Glazura

200 gčokolade za kuhanje
100 gmaslaa
1 žlicašećera u prahu
50 mlmlijeka

Priprema

1 Biskvit

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. U posebnoj posudi čvrsto izradite bjelanjke, pa postupno dodajte polovinu odvaganog šećera u prahu i miksajte.


Rastopite čokoladu na pari. Maslac pjenasto umutite u njega dodajte rastopljenu čokoladu. Uz miksanje smjesi postepeno dodajte jedan po jedan žumanjak i drugu polovinu odvagane količine šećera u prahu. Dobro izradite.


Lagano sljubite smjesu s bjelanjcima, pa umiješajte brašno u koje je dobro pomiješan prašak za pecivo.


U okrugli kalup promjera 26 cm, koji je na dnu obložen masnim papirom te namašćen i posipan oštrim brašnom, usipajte biskvit i stavite u zagrijanu pećnicu na 180, cca 45 minuta.


2 Filanje

Marmeladu zagrijte na laganoj vatri uz dodatak soka od naranči kako bi se sjedinilo u polutekuću smjesu.


Ohlađeni biskvit prerežite vodoravno da se dobiju 3 kore. Svaku koru premažite marmeladom od naranče, čak i na vrhu posložene torte. Kore će upijati sok i biskvit će biti sočan i ukusan.


Na pari zagrijte sastojke za glazuru i kad ne bude grudica premažite lagano preko cijele torte.