U tavi za prženje na slaboj vatri sjedinite začine te ih lagano tostirajte, oko 2 minute, dok ne zamirišu. Prebacite u zdjelicu i ostavite da se ohladi.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Začinite piletinu sa soli, paprom, 2 žlice mješavine začina i 2 žlice maslinova ulja.
Na jaku vatru stavite veliki lonac slane vode, a sa strane veliku zdjelu ledene vode. Uklonite jezgru rajčica (tako da ostanu cijele). Cvjetaču kuhajte 3 minute, zatim ih ubacite u hladnu vodu. Rajčice kuhajte 20 sekundi te ih također ohladite u ledenoj vodi. Cvjetaču izvadite kada se ohladila te ju prosušite, a rajčice ogulite te ih po dužini izrežite na četvrtine.
Na srednje jakoj vatri u velikoj tavi za prženje zagrijte ostatak maslinovog ulja. Ubacite komade piletine kožom prema dolje i pržite dok ne porumeni. Piletinu prebacite u gusanu posudu. Svu masnoću, osim dvije žlice, uklonite iz tave te vratite na vatru dok cvjetača ne porumeni pa ju dodajte piletini.
Vatru smanjite pa u tavu dodajte luk, češnjak, đumbir i šafran. Pržite oko 5 min, miješajući dok luk ne bude proziran . Dodajte koncentrat rajčice i pileći temeljac i pustite da krčka dok dio ne ispari (oko jedne trećine).
Umak prelijte preko piletine i cvjetače, poklopite te prebacite u pećnicu na 20 minuta. Izvadite iz pećnice, dodajte rajčice, ukiseljeni limun i masline pa vratite nazad u pećnicu na još 20 min dok se piletina u potpunosti ne ispeče. Uz piletinu poslužite kus-kus i začinite svježim korijanderom. Ostatak mješavine začina čuvajte u dobro zatvorenoj posudi.
Tri do pet komada limuna dobro operite i zarežite na četvrtine – nemojte prerezati, već ostavite da se na jednom kraju drži. Svaku krišku limuna dobro posolite, zatim ih ponovno spojite.
U teglicu ubacite sol tako da prekrije dno i počnite slagati slojeve limuna. Ako je potrebno, možete ga natrgati na kriške kako bi stao. Svaki sloj posolite.
Slojeve limuna u stakleni stisnite kako bi ispustili sok, dodajte papar i lovor. Preostale limune iscijedite i dodajte sok u staklenku tako da u potpunosti prekrije sadržaj staklenke.
Staklenku dobro zatvorite i ostavite na sobnoj temperaturi. Sljedeća tri do četiri tjedna svaki dan protresite staklenku, nakon toga limun je spreman i možete ga koristiti ili ga prebacite u hladnjak.
(po porciji)