Popečci od batata

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Popečci od batata by Shutterstock Shutterstock

Ovi su popečci veganski. Poslužite ih kao pljeskavice uz prilog ili pak u obliku burgera, u pecivu s umacima i narezanim povrćem.

Sastojci

Broj porcija
10
1,5 kgbatata (6 velikih)
2 žlicemaslinovog ulja
2crvena luka
2svježa čilija, ili žličica sušenog
1 žlicamljevenog kumina
1 žličicamljevenog korijandera
350 gkukuruza šećerca
200 gkukuruzne krupice (palente)
sol
papar
malo ulja za prženje

Priprema

1 Ispecite batat

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Koru od batata izbušite na više mjesta i stavite na list masnog papira, u lim za pečenje. Pecite 45 minuta da omekšaju.


U međuvremenu, na tavi na malo ulja dinstajte sitno nasjeckani luk i čili oko 10 minuta, kad omekšaju maknite s vatre i pustite da se ohladi. Ako koristite sušeni čili, onda ga dodajete tek u smjesu od batata.


2 Napravite smjesu

Ogulite pečene i malo prohlađene batate kako se ne biste opekli dok su kipući, pa izgnječite i pomiješajte s prodinstanim lukom i čilijem.


Dodajte i sve ostale sastojke, samo polovicu količine kukuruzne krupice, dobro izmiješajte i oblikujte 10 popečaka.


Svaki obložite preostalom palentom, tako će se stvoriti korica tijekom prženja.


3 Ispržite popečke

Ispržite popečke na vrućem ulju po par minuta sa svake strane.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.