Pohane tikvice iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Pohane tikvice iz pećnice by Shutterstock Shutterstock

Ako volite pohane tikvice, još će vam se više svidjeti ove iz pećnice. Potrebno je puno manje ulja, a ni ne trebate stajati pored tave.

Sastojci

Broj porcija
4
sol
oštro brašno
jaja
krušne mrvice

Priprema

1 Pripremite tikvice

Narežite ih na štapiće debljine 1 do 2 centimetra, posolite s obje strane pa pustite desetak minuta da puste vodu i pobrišite kuhinjskim papirom.


Panirajte tako da ih redom valjate u oštro brašno, jaja i krušne mrvice.


2 Pecite

Panirane tikvice poredajte na papir za pečenje i kuhinjskim kistom sa svake strane natapkajte tu i tamo s malo ulja ili posprejajte uljem u spreju.


Pecite na 225°C 10 do 15 minuta. Jednom tijekom pečenja ih okrenite.

Ana Korenic