Krekeri s parmezanom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Krekeri s parmezanom by Shutterstock Shutterstock

Ovi jednostavni i brzi krekeri idealna su grickalica za druženje s prijateljima. Umjesto sezama možete koristiti lan ili mak, a po želji možete i pomiješati sjemenke. Poslužite uz sir i čašu crnog vina. 


Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

240 gglatkog brašna
30 gsezama
½praška za pecivo
1 žličicasoli
20 gparmezana, naribanog
60 mlulja
150 mlvode

Posip

2 žliceparmezana, naribanog

Priprema

Tijesto

1 Umijesite tijesto

U većoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke pa im dodajte vodu i ulje. Rukama umijesite tijesto, te ga prebacite na lagano pobrašnjenu radnu površinu i još kratko mijesite. 


2 Razvaljajte tijesto

Tijesto tanko razvaljajte, na otprilike 4 mm debljine. Rezati ih možete pomoću noža na kvadrate ili na dijagonale kako bi dobili rombove. Možete koristiti i okrugle rezače za kekse. 


Posip

3 Posipajte 

Oblikovane krekere slažite na lim prethodno obložen papirom za pečenje. Istucite bjelanjak te pomoću kista premažite površinu krekera. Parmezan pospite preko krekera. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.


4 Pecite

Pecite otprilike 15 minuta ili dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Ostavite da se kratko ohlade pa poslužite. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.