Vještičji prsti

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
18min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 3min
KompliciranostTežina
Cijena
Vještičji prsti by Shutterstock Shutterstock

Uz malo truda mogli bi dobiti ove prilično jezive kolače koji su savršeni za nadolazeću Noć vještica.

Sastojci

Broj porcija
8
300 gbijelog brašna
100 gmljevenih badema
0,5 vrećicepraška za pecivo
130 gsmeđeg šećera
1vanilin šećer
100 mlsuncokretovog ulja
100 mlhladne vode
3 žlicecrvene marmelade za dekoraciju
100 goljuštenih badema za dekoraciju

Priprema

1 Pripremite smjesu

Nakon što ste dobro izmiješali suhe sastojke dodajte ulje i opet miješajte. Onda dodajte vodu. Napravite loptu od tijesta, prekrijte ju i stavite u hladnjak pola sata.


2 Oblikujte kekse

Izvadite tijesto iz hladnjaka i oblikujte ih u valjkaste keksiće dugačke desetak centimetara i malo deblje od vašega maloga prsta. Valjajte ih po radnoj plohi tako da ih kažiprstom malo stanjite u onim dijelovima gdje su ljuski prsti tanji. 


Uzmite oljuštene bademe te na kraj svakog keksa utisnite jednu polovicu, da izgleda poput nokta. Vilicom iscrtajte crte, tako da izgleda realističnije. Drugu stranu keksa na kojoj nema nokta oblikujte da izgleda "odsječeno".


Potom iskoristite marmeladu. Važno je da je crvena jer treba izgledati poput krvi. Podignite svaki "nokat" te žličicom stavite pod njega malo marmelade te ponovno utisnite badem. Drugu stranu keksa također namažite marmeladom.


3 Ispecite kekse

Na pleh stavite papir za pečenje kako vam marmelada ne bi zagorjela i zalijepila se. Nemojte pretjerati s pečenjem, neka ostanu svijetli. Pecite ih oko 15 minuta na 180 stupnjeva.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.