Dunje na suho obrišite da im maknete brašnasti sloj s kože pa ih operite. Narežite ih na kriške i izdubite im sredinu. Ne morate ih guliti.
Jabuke operite, ogulite, narežite na kriške i izdubite im sredinu.
Zalijte voće vodom tako da bude potopljeno i kuhajte dok ne omekša.
Propasirajte.
(Voće možete i naribati pa će vam proces kuhanja biti puno brži, a pasiranje možda neće biti ni potrebno.)
U pasirano voće dodajte šećer i sok jedne limete. Kuhajte dok se smjesa ne stvrdne tako da se odvaja od stijenke posude odnosno da u komadima otpada s kuhače. Sok druge limete i koricu, đumbir te začine dodajte pred kraj kuhanja.
Smjesa mora biti toliko gusta da ju rukom morate utiskivati u kalup. Utisnite je u kalup obložen aluminijskom folijom i držite na toplom dok se sir ne stvrdne dovoljno. Tada narežite smjesu na kockice i lagano razdvojite tako da napravite mjesta između.
Kocke sira od dunje nekoliko dana sušite na sobnoj temperaturi. Neka uvijek budu na otvorenom, na zraku kako ne bi počeli pljesniviti. Onda ih uvaljajte u šećer i spremite u posudu s poklopcem. Držite u hladnjaku.