Slatko od jogoda

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
11h
KompliciranostTežina
Cijena
Slatko od jogoda by Shutterstock Shutterstock

Postoji nekoliko različitih recepata za ovaj ukusan i pomalo zaboravljen desert. Svaki recept sadrži dva osnovna sastojka: jagode i šećer, a njihov omjer možete prilagoditi svom ukusu.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgjagoda
1 kgšećera

Priprema

1Pripremite jagode za kuhanje

Svježe jagode očistite od peteljki i operite. Ako su krupne, onda ih prerežite na pola. U duboku posudu poredajte red jagoda i red šećera.


Poklopite i ostavite u hladnjaku 10 sati. Jagode će pustiti sok i nećete trebati dodavati nikakvu tekućinu. 


2Skuhajte slatko

Jagode stavite kuhati na umjerenu vatru uz povremeno miješanje. Uklanjajte pjenu koja se stvara tijekom kuhanja kako bi sirup na kraju bio bistar.


Kuhajte 40 minuta, no smjesu nemojte previše miješati da ne "razbijete" jagode već protresite lonac. Slatko je gotovo kada postignete gustu teksturu.


3Napunite staklenke

Pustite neka se slatko prohladi pa ga stavite u prethodno sterilizirane staklenke.


Staklenke dobro zatvorite i okrenite naopačke, pustite da se tako ohladi pa stavite na hladno i imat ćete slatki preljev za palačinke, sladoled i kolače još mjesecima.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.