Namrvite kvasac, pomiješajte sa šećerom i pola količine vode, neka bude topla. Pustite oko 10 minuta da se zapjeni.
Brašno pomiješajte s kvascem, posolite pa dodajte ulje i postepeno ostatak vode. Zamijesite rukom glatko tijesto.
Prekrijte tijesto čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplom da se udvostruči, oko sat vremena.
Nauljite lim za pečenje, a tijesto podijelite na dva dijela i formirajte dvije kugle.
Bit će vam potrebno malo brašna za premijesiti tijesto da vam se ne zalijepi za ruke.
Premjestite ih na pripremljeni lim za pečenje i ostavite još 30 minuta na toplom da se dignu.
Upalite pećnicu da se zagrije na 220 stupnjeva.
Zarežite ih nožem na nekoliko mjesta ili u "x". Pecite na 220 stupnjeva oko 10 minuta i još 20 do 25 min na 200 stupnjeva.
Vrući kruh premažite maslacem, prekrijte krpom i jedite kad se malo prohladi.