U dio toplog mlijeka dodajte kvasac i žličicu šećera, promiješajte i ostavite 15 minuta na toplom mjestu.
U veću posudu stavite brašno, posolite i promiješajte. U sredini napravite udubinu te dodajte dignuti kvasac, šećer, jaje, maslac, naribanu limunovu koricu i preostalo toplo mlijeko.
Umijesite glatko tijesto (po potrebi dodajte još malo brašna). Tijesto ostavite pokriveno 30 do 40 minuta na toplom mjestu.
Na umjerenoj vatri zagrijte mlijeko sa sjemenkama vanilije. U drugoj posudi pjenjačom miješajte žumanjke sa šećerom, dodajte kukuruzni škrob i malo hladnog mlijeka, dobro promiješajte pa sve dodajte u vruće mlijeko. Miješajte na laganoj vatri dok se umak malo ne zgusne.
Premijesite tijesto na pobrašnjenoj podlozi i tanje razvaljajte. Podijelite na 10 do 12 podjednakih dijelova. U sredinu svakog tijesta stavite žličicu džema od šljiva. Rubove tijesta čvrsto spojite da se zalijepi i formirajte kuglice.
Knedle složite na brašnom posutu površinu i ostavite ih pokrivene 20 minuta.
Knedle parite 20 minuta u posudi za kuhanje na pari, obavezno poklopljene ili ih stavite u lonac s kipućom posoljenom vodom i kuhajte 7 do 10 minuta.
Uz pomoć čačkalice provjerite jesu li knedle skuhane. S obzirom na to da germknedle tijekom kuhanja dosta narastu, odjednom kuhajte 3 do 4 kuglice.
Vruće knedle prelijte umakom od vanilije i pospite makom kojeg ste ranije pomiješali s malo šećera u prahu.