Šljivopita

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Šljivopita
Šljivopita
Šljivopita
Šljivopita

Šljivopita je jedan vrhunski brzinski kolač koji sam ja, kad sam ga otkrila, radila 3 puta u 7 dana.

Sastojci

Broj porcija
10
200 gmaslaca
1 čašašećera
1jaje
3 čašeoštrog brašna
1prašak za pecivo
1vanilin šećer
1 prstohvatsoli
500 gsvježih šljiva
šumsko voće po želji
Napomena: Čaše su od 200 ml.

Priprema

1Tijesto

U većoj zdjeli zamutite 3 čaše brašna. Dodajte vanilin šećer i prašak za pecivo i 100 grama šećera (oduzmete od one čaše koju ste pripremili).


Zatim u smjesu dodajte prstohvat soli i naribajte 200 grama maslaca.


Smjesa koju izradite rukama neće biti kompaktna već izlomljena i takva i treba biti.


2 Nadjev i slaganje

Šljive prerežite na pola i izvadite ih koštice i dodajte im malo šumskog voća (po želji).


Tijesto podijelite u 2 hrpe. Jedan dio stavite na dno protvana. Potom po tome poredajte šljive + šumsko voće.


Pošećerite po vrhu po ukusu. Osobno volim malo kiselije pa sa šećerom ne pretjerujem. Ostatk tijesta rasporedite po vrhu.


3 Ispecite

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 do 40 minuta.

aleksandra15