Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vaniliju, ulje i vodu.
Posebno izmutite jaja nekoliko minuta.
Dodajte izmućena jaja u smjesu i dobro promiješajte.
U smjesu naribajte dvije jabuke i dodajte cimet.
Sve dobro sjedinite kuhinjskom lopaticom.
Dvije preostale jabuke narežite na tanke kriške pa ih dodajte u smjesu za biskvit.
Jednu jabuku, kao ja, možete ostaviti za vrh kolača.
U ovom receptu je korišten kalup za torte promjera 26 cm, no možete koristiti sličan kalup koji imate na raspolaganju.
Namažite kalup maslacem i pospite brašnom kako biste spriječili da se kolač zalijepi.
Izlijte pripremljenu smjesu u kalup.
Na vrh smjese posložite narezanu jabuku koju ste sačuvali.
Naribajte malo maslaca preko jabuka kako biste spriječili njihovo izgaranje.
Pecite kolač na 180 stupnjeva oko 30 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Kad se kolač malo prohladi, pospite ga šećerom u prahu za dodatni ukras.