Brzi jesenski kolač s jabukama i cimetom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Brzi jesenski kolač s jabukama i cimetom

Svjetski dan jabuka je 20. listopada. Pa idemo onda napraviti brzi kolač od sastojaka koje imamo u kući.

Sastojci

Broj porcija
12
250 gbrašna
1 vrećicapraška za pecivo
1 vrećicavanilin šećera
150 mlulja
150 mlvode
2naribane jabuke, za biskvit
½ žličicecimeta
4jaja
130 gšećera (ako su jabuke kisele može i više)
2jabuke, narezane na tanke kriške
šećer u prahu, za posip
Napomena: Po želji, možete nasjeckati i nekoliko oraha. Ja sam ovaj put pravila bez oraha.

Priprema

1Pripremite tijesto

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vaniliju, ulje i vodu.


Posebno izmutite jaja nekoliko minuta.


Dodajte izmućena jaja u smjesu i dobro promiješajte.


U smjesu naribajte dvije jabuke i dodajte cimet.


Sve dobro sjedinite kuhinjskom lopaticom.


2Dodajte kriške jabuka

Dvije preostale jabuke narežite na tanke kriške pa ih dodajte u smjesu za biskvit.


Jednu jabuku, kao ja, možete ostaviti za vrh kolača.


3Pripremite kalup za pečenje

U ovom receptu je korišten kalup za torte promjera 26 cm, no možete koristiti sličan kalup koji imate na raspolaganju.


Namažite kalup maslacem i pospite brašnom kako biste spriječili da se kolač zalijepi.


Izlijte pripremljenu smjesu u kalup.


4Ukrasite kolač

Na vrh smjese posložite narezanu jabuku koju ste sačuvali.


Naribajte malo maslaca preko jabuka kako biste spriječili njihovo izgaranje.


5Ispecite u pećnici

Pecite kolač na 180 stupnjeva oko 30 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.


6Poslužite

Kad se kolač malo prohladi, pospite ga šećerom u prahu za dodatni ukras.

Mirjana Salopek Jandrić
Mirjana Salopek Jandrić
Kuhar amater
Obožavam kuhati, peći, kuhinja je moje mjesto za odmor.