Operite jabuke, osušite ih, odrežite vrh i izdubite sredinu (neka ostane "dno" da nadjev ne iscuri van tijekom pečenja). Rupa može biti malo veća kako bi stalo više nadjeva. Ostavite gornji dio jabuke koji ste odrezali kako bi je tijekom pečenja mogli zatvoriti.
Mljevene bademe ili orahe pomiješajte s cimetom pa prelijte toplim mlijekom. Umiješajte med i promiješajte da nastane glatki nadjev kao za orahnjaču.
Upalite pećnicu da se grije na 200 stupnjeva, a za to vrijeme ćete napuniti jabuke.
Vatrostalnu posudu namažite s malo maslaca, posložite izdubljene jabuke i napunite ih pripremljenom smjesom. Poklopite gornjim dijelom jabuke kojeg ste odrezali i stavili sa strane.
Pecite u pećnici na 200 stupnjeva 20 do 25 minuta, ovisno o veličini jabuka. Vidjet ćete da su pečene po korici. Poslužite toplo.
U modernijim varijantama ovo bi se jelo uz šlag ili sladoled od vanilije, ali nije loše ni po starinski - bez ikakvih dodataka.