Matcha tiramisu (vegan)

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Matcha tiramisu (vegan) by Jelena Markota Jelena Markota

Recept za matcha tiramisu by Jelena Markota. Više o matchi na ovom linku.

Sastojci

Broj porcija
2

Biskvit

25 gšećera
1 žličicajabučnog octa
par kapi ekstrakta vanilije
30 mlmaslinovog ulja
1 prstohvatsoli
80 gglatkog pšeničnog brašna
⅓ žličicesode bikarbone

Krema

200 gveganskog sira
100 mlveganskog slatkog vrhnja
1 žlicašećera u prahu
par kapi ekstrakta vanilije

Matcha sloj

80 mlvode
1 žlicamatcha praha

Priprema

1 Biskvit

Pomiješajte šećer, sojino mlijeko, jabučni ocat, ekstrakt vanilije, ulje i mali prstohvat soli.


Pomiješajte brašno sa sodom bikarbonom i dodajte mokre sastojke.


Miješajte kratko, dok ne dobijete čvrstu smjesu, pa smjesu prebacite u lagano nauljeni lim za pećenje.


Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180°C, pecite 15 minuta.


2 Krema

Pomiješajte šlag s veganskim krem ​​sirom, šećerom u prahu i vanilijom.


3 Matcha sloj

Umutite matcha prah u vrućoj (ali ne prokuhanoj) vodi.


4 Složite u čaše

Ohlađene komade biskvita umočite u matchu i složite u čašu. Kad prekrijete dno ulijtem par žlica vrhnja. Ponovite postupak dva puta.


5 Ohladite

Dobro ohladite i po vrhu pospite s malo matche. Po želji na kremu rasporedite malo voća.

Materia Matcha
Materia Matcha