Cheesecake s jagodama koji se ne peče

Vrijeme pripremePriprema
35min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
35min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake s jagodama koji se ne peče by Shutterstock Shutterstock

Kombinacija krem sira i svježih jagoda nikada nije bila ukusnija, a priprema torte od sira brža i jednostavnija.

Sastojci

Broj porcija
10

Podloga

250 gmljevenih petit keksa
250 gmaslaca
3 žlicemlijeka

Krema

500 gsvježeg krem sira
500 mlvrhnja za šlag
100 gsvježih jagoda
10 žlicašećera
1 paketićvanilin šećera
10 žlicavode
1želatina u vrećici

Priprema

1Pripremite podlogu

Pomiješajte mljevene kekse, omekšali maslac i mlijeko kako biste dobili smjesu za podlogu.


Dobivenu smjesu utisnite u dno kalupa za tortu.


2Pripremite kremu

Izblendajte svježe jagode dok ne dobijete glatku smjesu.


Dodajte svježi krem sir i šećer u veću zdjelu i izradite mikserom.


U manjoj zdjeli pomiješajte jagode i vrhnje za šlag te izradite mikserom pa umiješajte u sir.


3Otopite želatinu

U lončiću otopite želatinu u vodi i ostavite da kratko odstoji. Kada se natopi vodom, zagrijte je tako da postane prozirna pa izlijte u nadjev od sira.


Dobro izmiješajte i izlijte u kalup.


4Ohladite u hladnjaku

Prije posluživanja, ohladite najmanje 2 sata u hladnjaku. Ukrasite svježim voćem ili preljevom po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.