Kvasac umiješajte u mlako mlijeko. Ostavite da odstoji nekoliko minuta da se otopi i aktivira.
U veliku zdjelu prosijte brašno i sol. Smjesu kvasca i jaje umiješajte u brašno i umiješajte u glatku smjesu.
Umiješajte grožđice prethodno namočene u rum ili toplu vodu i naribanu jabuku.
Pokrijte posudu i ostavite tijesto na toplom mjestu da se udvostruči, cca 1 sat.
Zagrijte ulje u dubokoj tavi na 190 stupnjeva. Pomoću 2 metalne žlice oblikujte kuglice tijesta i pažljivo ih ubacujte u vruće ulje.
Pržite kuglice do zlatno smeđe boje, oko 8 minuta.
Krafne trebaju biti mekane i ne masne (ako ulje nije dovoljno vruće, izvana će biti žilave, a iznutra masne).
Gotove krafne ocijedite na papirnatim ručnicima i pospite šećerom u prahu. Jedite ih vruće!