U zdjeli izmrvite kvasac i prelijte ga mlijekom i miješajte dok se kvasac ne otopi. Dodajte žličicu šećera i brašna, promiješajte i ostavite da odstoji 15 minuta.
U veću zdjelu stavite brašno, jaja, sol, mljeveni kardamom i šećer te dodajte aktivirani kvasac i sjedinite sastojke miješajući.
Malo po malo dodavajte maslac i umijesite glatko tijesto. Prekrijte ga čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplom 30 minuta.
Tijesto podijelite na 12 jednakih kuglica, premjestite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pustite ih da se dižu 1 sat.
Nakon što su kuglice narasle premažite ih umućenim jajetom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 210 stupnjeva 8-10 minuta.
Ohlađene prerežite na pola, lagano ih izdubite i izdubljeno tijesto spremite za kasnije.
Slatko vrhnje lagano umutite s vanilin šećerom. Dodajte pistacije, šećer u prahu i izdubljeno tijesto, te štapnim mikserom izradite glatku pastu od pistacija.
Peciva napunite pastom od pistacija i po želji tučenim slatkim vrhnjem, te poklopite.
Na kraju ih posipajte šećerom u prahu.